Datacenter Nairobi

Panelen ingescheept

Mei 2019 - Nairobi, Afrika

 

De gloednieuwe Nairobi Campus - een carrier neutral datacenter van icolo.io in Nairobi, Afrika - opent naar verwachting in augustus 2019. Het datacenter heeft een oppervlakte van 2.000m2 met 500m2 IT-space waar ruimte zal zijn voor 226 racks. Het power plan gaat uit van een dubbele voeding en volledige redundantie (2N).

In combinatie met Zwart Techniek voert Elektro Internationaal werkzaamheden uit voor het Afrikaanse datacenter. Zwart Techniek levert de de generatoren en Elektro Internationaal 7 panelen in het systeem Okken van Schneider Electric, waaronder:

- 2 generatorpanelen

- 1 transformatorpaneel

- 2 hoofdverdeelinrichtingen

- 2 UPS-panelen

Ook werden 12 PDU’s in het Prisma-systeem geassembleerd.

Railkoker
De UPS en de UPS-panelen worden met elkaar verbonden middels door STbenelux geleverde railkoker van het systeem Canalis van Schneider Electric. Ook de hoofdverdeelinrichtingen worden voorzien van railkoker. De totale lengte van de toegepaste busbar zal 35 meter bedragen.

Op transport
In week 17 zijn alle panelen per vrachtwagen vervoerd naar Zwart Techniek in IJmuiden. Daar zullen de panelen worden ingekrat voor zeetransport. De 7 Okken-borden en 12 PDU’s worden eerst door de douane aan een speciale inspectie onderworpen, waarna de lading verzegeld wordt zodat er in Afrika geen uitvoerige inklaring bij de douane nodig is die het transport kan vertragen. Als alles meezit worden de panelen in de loop van week 19 verscheept.

Laatste controle
In week 24 zullen de service engineers van Elektro Internationaal alles op locatie aansluiten. Tussentijds worden ter plekke nog nametingen en controle verricht door de projectleider van Elektro Internationaal om een correcte positionering van de panelen en een passende aansluiting van het railkokersyteem te garanderen.

 

TERUG NAAR PROJECTOVERZICHT (https://www.ei-woerden.nl/tp-28137-2/nieuws/project)

 

transport transport
icolo Nairobi 2 icolo Nairobi 2