Meerjarige renovatie winkels LIDL

Maart 2021 - verschillende locaties Nederland

 

Lidl is in 1930 opgericht als groothandel in groenten en fruit. In oktober 1997 opende Lidl in Nederland haar eerste twee filialen. Inmiddels zijn dat 430 winkels met ruim 19.000 medewerkers en een naamsbekendheid van bijna 100%. De Schwarz-groep, waartoe Lidl behoort, is uitgegroeid tot een van de grootste ondernemingen in de levensmiddelendetailhandel in Europa en daarbuiten.


Lidl heeft 430 winkels, dit aantal wordt uitgebreid naar 500 winkels. Een winkel heeft een houdbaarheid van zeven tot tien jaar. Dit komt neer op 40 à 50 winkels per jaar die gerenoveerd moeten worden. Dit is een doorlopend proces van tien jaar dat daarna weer opnieuw begint. Sinds vorig jaar mag Elektro Internationaal de elektrotechnische onderdelen voor de winkelinstallaties leveren. In principe doen wij dat de komende vier jaar ook nog als preffered supplier.

De werkzaamheden van Elektro Internationaal behelzen: calculeren, engineeren, werkvoorbereiden, uitvoeren en bouwen, testen en leveren.

Type panelen
Bij een bestelling voor een winkel vanuit een installateur levert Elektro Internationaal de hoofdverdeler, voedingskast voor de Bake-Off, een besturingskast, de railkoker en de aftakkasten voor aan de railkoker. De panelen worden uitgevoerd in Prisma Plus (IP55) van Schneider Electric. In de filialen die voor 2020 werden gebouwd, kwam alle energievoorziening vanuit de HVK door middel van kabels. In het vernieuwde concept worden de filialen voorzien van drie railkokertracés die vanuit de HVK worden gevoed. Twee tracés voor in de verkoopruimte en een voor in het magazijn. Dit resulteert in een kabelreductie van 80%.

Veiligheidsvoorraad
Elektro Internationaal houd voor twee winkels een veiligheidsvoorraad aan voor calamiteiten. Zo kan er meteen worden geleverd bij defecten in een winkel. De winkel kan dan op korte termijn weer open.

 

TERUG NAAR PROJECTOVERZICHT (https://www.ei-woerden.nl/tp-28137-2/nieuws/project)

 

[beeld: LIDL]

Lidl winkel Lidl winkel