Static Transfer Switch

2023 - Nederland


In opdracht van een energiekritische klant in de farmaceutische sector bouwden wij 4 STS-panelen.

De panelen zorgen voor een continue en optimale energievoorziening voor de kritische eindgebruikers door schakeling tussen verschillende voedingsbronnen op basis van stabiliteit van de spanning. De eindgebruiker zal bij schakeling niet ’door het donker’ gaan. De panelen zijn voorzien van een manual bypass.

De STS-units zijn geleverd door Schneider Electric, maar op aanvraag van de klant geüpgraded naar panelen met hogere IP-waarde. In de werkplaats van Elektro Internationaal is elke STS voorzien van een op maat gemaakt, ’waterdicht’ (IP55) en goed ventilerend jasje. Dat laatste was zeker nodig, aangezien het hier een warm product betreft.

De STS dissipeert namelijk op vol vermogen warmte met een equivalent van 800 Watt. Dat is alsof je een straalkachel in een doos met gevoelige elektronica zet. De uitdaging zat hem in dit project dus vooral in de warmtehuishouding. Omdat de STS zelf ook over ventilatoren beschikt, is er dus een bepaalde luchtstroom in de IP55 behuizing, die nadelig beïnvloed wordt door verschillende obstakels in het paneel. Simpelweg overdruk creëren was niet voldoende. Bij het ontwerp en plaatsen van lastscheiders en vermogensautomaten is daarom goed rekening gehouden met de route van de luchtstroom en de capaciteit van de ventilatoren.

 

[Beeld: Elektro Internationaal]

 

TERUG NAAR PROJECTOVERZICHT (https://www.ei-woerden.nl/tp-28137-2/nieuws/project)

 

 

sts3 sts3