Demo- en showpaneel

2023 - Nederland

We hebben een demo-paneel gebouwd in het PrismaSet P-systeem van Schneider Electric in opdracht van... de serviceafdeling van Schneider Electric.
 
Het paneel zal gebruikt worden om eigen personeel op te leiden tijdens Technical Fridays, firmware updates te testen en storingen te reproduceren en te verhelpen. En het is ook nog eens een mooi show-paneel, omdat het is voorzien van allerlei smart componenten die zichtbaar zijn:
โ€ข Vermogensschakelaar ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐— ๐—ง๐—ญ-๐Ÿฎ ๐Ÿญ๐Ÿฒ๐—›๐Ÿญ ๐Ÿฐ๐—ฃ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—˜๐—œ๐—™๐—˜ (Embedded InterFace via Ethernet; de slimme module die via ethernet communiceert en data doorgeeft), in- en uitschakelspoelen via netwerk.
โ€ข Vermogensschakelaar ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐— ๐—ง๐—ญ-๐Ÿญ ๐Ÿญ๐Ÿฒ๐—›๐Ÿญ ๐Ÿฐ๐—ฃ voorzien van in- en uitschakelspoelen die aangestuurd kunnen worden via de PLC. De communicatie van deze Masterpact gaat via een IFE (dus niet embedded).
โ€ข ๐—œ๐—™๐—˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐˜€๐˜ ๐Ÿฎ๐˜… ๐—œ๐—™๐—  (Ethernet InterFace voor protocolvertaling naar de InterFace Modbus). IFE communiceert met eerder genoemde MTZ-1 en de IFMs communiceren met de twee NSX-breakers. 
โ€ข ๐Ÿฎ๐˜… ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ก๐—ฆ๐—ซ: circuit breakers, waarvan รฉรฉn voorzien is van motorbediening die bestuurd kan worden via de PLC en via de FDM128.
โ€ข ๐Ÿญ๐˜… ๐—™๐——๐— ๐Ÿญ๐Ÿฎ๐Ÿด: HMI-scherm (Human Machine Interface) waarop diverse schakelingen kunnen worden gemaakt en dat alle informatie van het paneel weergeeft.
โ€ข ๐——๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ ๐—ฝ๐—ผ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ด๐˜€ om te meten, bewaken en alarmeren: voor Acti9 automaten, NSX-breakers, Powertag flex tot 160A, Powertag rope (dit zijn de flexibele โ€™laterโ€™ te monteren stroomtrafoโ€™s).
โ€ข ๐Ÿญ๐˜… ๐—›๐—ฒ๐—ฎ๐˜๐˜๐—ฎ๐—ด: slimme sensor die kabeloververhitting detecteert en meldt.
โ€ข ๐—ง๐—›๐Ÿญ๐Ÿญ๐Ÿฌ: temperatuurmeters op het railsysteem (deze zijn zelfvoedend op de rail, dus niet op batterij).
โ€ข ๐Ÿฎ๐˜… ๐—ฆ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—น๐—ถ๐—ป๐—ธ: deze monitoren standmeldingen van diverse automaten en sturen ook relais en automaten aan.
โ€ข ๐—ฃ๐—ฎ๐—ป๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฃ๐—”๐—ฆ๐Ÿด๐Ÿฌ๐Ÿฌ: de gateway en datalogger van het hele paneel.
โ€ข Power meter ๐—ฃ๐—ผ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—Ÿ๐—ผ๐—ด๐—ถ๐—ฐ ๐—ฃ๐— ๐Ÿฑ๐Ÿฑ๐Ÿฒ๐Ÿฌ
 
Wij zeggen: een mooi studie- en show-object!

 

PrtScr capture_14 PrtScr capture_14